Pilion

Pilion
Pilion ili Pelion je oblast i planina koja se nalazi u jugoistočnom delu Tesalije u centralnoj Grčkoj. Smeštena je između Atine i Soluna, a u njenoj blizini nalazi se i grad Volos. Ovo je jedna od najlepših regija Grčke koje predstavlja kombinaciju mora i planine.

Legenda kaže da je planina Pilion bila letnjikovac bogova sa Olimpa. Odmor proveden na Pilionu biće sigurno nezaboravan, bilo da je u pitanju leto ili zima. U vreme letnjih meseci, rajska lepota plaža, nesagledive zelene površine i očuvana priroda, predivno more, ostavljaju bez daha i učiniće vaš odmor nezaboravnim.

Veruje se da se neke od najlepših plaža Grčke nalaze upravo na Pilionu. Nije fraza ako se kaže da je voda mora u ovom delu kristalno čista, a njenu obalu okružuju strme, zelene padine. More na severo-istočnoj strani često može biti burno, a na zapadnoj je dosta smirenije, a samim tim i toplije. Što se tiče plaža, postoje one sa finim, mekanim peskom, ali i šljunkovite i kamenite.

Neke od plaža na poluostrvu Pilion su: Agios Ioannis, Milopotamos, Papa Nero, Horefto, Fakistra, Damouchari, Mourtia, Potistika...

Mesto Pilion