Zaliv Boka Kotorska

Zaliv Boka Kotorska
Retko kad ćete naići na takvu vrstu lepote koja će vas jednostavno ostaviti bez daha u potrazi za dodatnim superlativima kojima biste mogli da je opišete. Ušuškan među strmim liticama koje dominiraju pejzažom, nadgledajući vijugave tesnace i penušave morske struje koje ga nevidljivo oivičavaju, zaliv izgleda kao veliki plavi kazan, gledano sa visine.

Panorama koju smo vam upravo naslikali predstavlja ništa drugo do misteriozni zaliv Boke Kotorske, sa starim gradovima, istorijskim Mekama koji se pružaju duž obale, čineći se poput drevnih srednjovekovnih stražara, koji čuvaju i svedoče o bogatoj i zadivljujućoj istoriji Crne Gore.

Tokom posete Crnoj Gori susretaćete se sa prethodno spomenutim, izuzetno fotogeničnim srednjovekovnim gradovima, kao i sa brojnim citadelama i manastirima na ostrvima – zaliv možete istražiti idući njegovim uskim i krivudavim putevima, ali još bolji način je plovidbom, sa palube vaše jahte na primer.

Otkrijte zaliv Boka Kotorske i saznajte zašto je ovo mesto početna stanica za upoznavanje Crne Gore i njenog istorijskog jezgra.

Mesto Kotor

Mesto Tivat