Čikago

Čikago
Čikago, grad i luka na jugozapadnoj obali jezera Mičigena, uz reke Čikago i Calumet, u saveznoj američkoj državi Illinoisu. Treći je grad po veličini u SAD‑u s gotovo 2,9 miliona stanovnika.
Poznat je kao "Second City," "Vetroviti grad," Grad s velikim ramenima," i "Chi-grad".
Područje, danas poznato kao Čikago, u početku je nastanjivalo indijansko pleme Potawatomi, a današnje ime grada nastalo je od njihove riječi checagou, koja je označavala močvarno područje koje se tada tamo nalazilo.
Znamenitosti grada koje morate posetiti su:
Millennium Park - javni park osnovan sa ciljem proslave dolaska trećeg milenijuma koji sadrži niz značajnih arhitektonskih i drugih umetničkih znamenitosti.
Lincoln Park Zoo - Jedan od najstarijih zooloških vrtova u Severnoj Americi.
Navy Pier - Najposećenija turistička destinacija Čikaga, pristanište koje se nalazi na jezeru Mičigen u kraju Stritvil, poznato po atrakcijama, parkovia, radnjama i raznim rstoranima.
Museum of Science and Industry - Muzej nauke osnovan 1933. godine koji se nalazi u naselju Hajd park i poznat je po atraktivnim eksponatima.
Willis Tower - simbol Čikaga. Neboder od 110 spratova, visok 442 metara, trenutno treća najviša zgrada u SAD-u.
Museum Campus - Park od 23 hektara nalazi se na obali jezera Mičigen, i u kome se nalaze neke od najvećih znamenitosti Čikaga, kao što su planetarijum, akvarijum, priodnjački muzej i stadion NFL Čikago bersa.
Art Institute of Chicago - Jedan od najvećih i najstarijih muzeja umetnosti u SAD-u.

Filtrirani hoteli

Mesto Čikago