Istra

Istra
Istarsko poluostrvo, smešteno na krajnjem zapadu Hrvatske, oduvek je blio poseban kraj.

Takva je i turisticka regija Istre koju cini samo jedna, Istarska, županija, ali po posecenosti uverljivo prva turisticka županija Hrvatske.

Posebnost Istre proizlazi iz njenog položaja. Istarske pešcane plaže idealna su mesta za malu decu i neplivace zbog blagog ulaza u more, koje je kristalno cisto i pruža ugodan osecaj. Istra obiluje pešcanim plažama i slikovitim uvalama od kojih zastaje dah!

Rovinj je jedno od najrazvijenijih turističkih mesta u Hrvatskoj, s bogatom turističkom ponudom uklopljenom u slikoviti ambijent staroga grada, prelepih ostrva i plaža. Rovinj je istarski grad koji nikako ne smete zaobići. Grad je veoma romantično mesto okruženo predivnim renesansnim i baroknim spomenicima, baštinama i crkvama. U Rovinju se nalazi i Centar za istražvanje mora. Ispred obale mnogobrojna su ostrva kao Figarola, Sveta Katarina, Banjole, kao i Crveno ostrvo koje je ujedno i istorijsko nalazište i kulturno obeležje nekadašnjih kultura. Na rovinjskoj rivijeri postoje brojni hoteli, turistička naselja, kampovi, marina, kao i različite vrste ugostiteljskih objekata. U turističkoj ponudi Rovinja značajno mesto imaju sport i rekreacija. Od sportskih kapaciteta izdvajamo brojne terene za fudbal, košarku, odbojku, otvorene I zatvorene bazene, kuglanu, trim staze… Od ostalih sportova na vodi bogata je ponuda raznih ekstremnih sportova kao što su jedrenje, veslanje, surfing, skijanje na vodi i još mnogo toga.

Mesto Buje

Mesto Radetići

Mesto Rovinj